måndag 10 augusti 2009

Från tallrik till mugg

500 g rökt kassler
1 pkt bladspenat
2 tomater
gratängost
Vetemjöl
Margarin
0,5 l grädde

Bryn kasslern. Krydda med valfri krydda. Rosépeppar eller liknande.

Stek spenaten lätt, så att all vätska försvinner.

Gör en vit tjock gratängsås på mjöl, margarin och grädde.

Täck botten i en form med spenaten. Lägg över kasslerskivor. Strimla såsen över och lägg därefter skivade tomater över.

In i ugnen så att allt värms på 225 grader.

När gratängsåsen puttrar tar du ut formen och lägger över osten. In på maxvärme, grill.

Låt stå till osten är gyllenbrun.

Ät på egen risk.

2 kommentarer:

Batterisyra sa...

Tack kära du .. jag är så glad att jag äntligen fick receptet på VÅRAN middag. Ska laga den nu snart å sen drömma mig tillbaka...

En helt vanlig man sa...

Hahahaha..joru...de drömmarna är nog SKIT-roliga