måndag 8 mars 2010

När han på jobbet somnade

På gamla jobbet, för bloggläsaren känt som Röda Pricken, fanns en äldre man som knappast var känd för sitt tekniska kunnande. Snarare tvärtom. Han var typen som tyckte det var direkt svårt att tänka på att trycka nollan på telefonen för externa samtal.

Morbror Jösse har någon gång introducerat Blink-klubben. Den är man medlem i om man inte klarar av att ställa in diverse klockor på elektroniska apparater. Då står det 0:00 på displayen, blinkande. Ganska vanligt på dvd:er och bilstereo-apparater.

Men vår äldre vän var inte ens medlem i blinkklubben. Han var överkvalificerad. Dessutom led han av sömnapné. Vilket gjorde att han kunde somna precis när som helst. Iband till och med när han satt och skrev.

Detta skedde en gång när han precis hade tryckt ned L-tangenten.

Det fick till följd att han plötsligt satt med säkert 20 sidor i ett word-dokument, alla med den intelligenta texten LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.

Nu vore historien inte speciellt skojig, om det inte vore för att vår teknikfientlige vän inte hade en aning om att man kan markera text och sudda den. Alltså fick han dra igång ett evighetstryckande på back-tangenten. Allt medan kollegorna försökte hålla tillbaka sina fniss.

Så kul hade vi på Röda pricken!

1 kommentar:

Z sa...

Du ser! Det var roligt här! Och det är det fortfarande! :-D