tisdag 26 maj 2009

När Ariel fixar biffen

08:36 vaknar en lite svettig helt vanlig man i sin säng och inser att det här är en dag med väldigt mycket på schemat. Ett rätt så jobbigt möte vid 11 kräver sin koncentration.

Därefter ska det ordnas med ett läkarbesök, det ska mailas med chefen i Det stora huset, det ska hittas en försvunnen lön och det ska packas en väska.

Problemet med packningen är att det inte finns något att packa när En helt vanlig man vaknar. För alla kläder som fungerar ligger i en rent pompejisk hög i det som skulle vara en garderob men som övergått att vara ett tvättinträttningsförråd för Sörmlands regemente.

Just denna dag är det givetvis också så att tiderna i tvättstugan är, som ungdomarna säger, fett bokade. Inte en ledig lucka så långt ögat når.

Men med uppbådande av mina första krafter samlar jag ändå ihop en säck med tvätt och hasar mig nerför trapporna i en fåfäng förhoppning om att det ska finnas en ledig maskin. Och voila!
Personen innan har redan tvättat och tumlaren står där rofyllt och brummar medan tre stycken maskiner gapande väntar på påfyllning.

Jag ler för mig själv och konstaterar att det här lär bli en hyfsad dag trots allt. Jag får till och med plats med favoritjeansen och har fått en helt annan möjlighet att planera dagen. Jag var faktiskt beredd att gå och köpa ett par braxor för att ha ett par schyssta med mig till Åland.

Nu gäller bara att hoppas att de här pryttlarna går att torka om sådär en halvtimme. Annars förvandlas den ljumma friden till ett vått inferno och en REN jävla panik.

Inga kommentarer: