torsdag 5 februari 2009

Fy fan för Maud Olofsson

Idag drabbades jag av både äckel och vämjelse när jag såg Allianskvartetten stå på podiet och försvara omsvängningen för regeringen i kärnkraftsfrågan.

Farbror Reinfeldt stod som vanligt med sin ångestblick och var livrädd när någon av de andra i De fyras gäng talade. Göran Hägglund försökte med humor men vet att hans dagar är räknade, och Jan Björklund drömde väl någon av sin avanliga sado-drömmar.

Men så Maud då. Kvinnan som idag gav vindflöjeln ett ansikte.

Centern har ända sedan folkomröstningen då svenska folket i demokratisk anda valde att avveckla kärnkraften drivit en anti-kärnkraftslinje. Ända till idag.

Då står partiets ledare och propagerar för utbyggnad av kärnkraften. Även om hon själv försöker säga att hon är emot den.

Men för helvete, avgå kärring!

Man kan ju för satan inte ingå i en regering som driver en linje tvärtemot ens eget partis idé. Och ändå stå där och le. Så viktig får inte makten i sig vara.

Har ni ändrat er om kärnkraft, frågade en reporter!

– Nej, säger Maud.

Men det har ni väl eftersom ni nu vill bygga ut?

– Nej, de andra vill det. Men inte vi. Då blir det så.

Ehhhhh, man kan avgå också!

Idiot!

Helle Klein håller med mig

"Jag lyssnar hemma från sjuksängen på regeringens presskonferens om energiöverenskommelsen.
Centerledaren som sålt sin själ till reaktorkramarna försöker hävda att det är en ambitiös satsning på den förnyelsebara energin. Ingen förnuftig person kan gå på det.

Om signalen nu blir att det är fullt möjligt att bygga ut kärnkraften lär få i branschen satsa på den alternativa energin framöver.
Det är fullkomligt obegripligt att centerpartiet låtit slg luras av kärnkraftlobbyn!

- Centerpartiet har inte ändrat inställning till kärnkraft, säger Maud Olofsson
och går med på att bygga ut den.

Herregud!"

Inga kommentarer: